Finantsinspektsiooni juhatuse esimehena jätkab Kilvar Kessler

BNS
Copy
Kilvar Kessler.
Kilvar Kessler. Foto: Sander Ilvest

Finantsinspektsiooni (FI) nõukogu otsustas 24. septembri korralisel koosolekul, et FI juhatuse esimehena jätkab ametis Kilvar Kessler.

Finantsinspektsiooni nõukogu esimehe Keit Pentus-Rosimannuse sõnul oli nõukogu otsus Kilvar Kessleri jätkamise suhtes üksmeelne. «Eesti finantsturu stabiilsuse ja ausa toimimise huvides on, et finantsinspektsiooni juhib järelevalves kogenud, rahvusvahelisi suhteid ja kohalduvat õigusraamistikku põhjalikult tundev inimene,» ütles Pentus-Rosimannus pressiteate vahendusel.

Kilvar Kessler oli enne finantsinspektsiooni tööle tulekut vandeadvokaat ning partner advokaadibüroos Tark & Co. Alates 2001. aastast annab Kessler finantsturust ja finantsjärelevalvest loenguid Tartu Ülikoolis. Kilvar Kessler on omandanud õigushariduse Tartu Ülikoolis ja Georgetowni Ülikoolis, samuti täiendanud end Bostoni Ülikoolis. Ta on Hubert H. Humphrey ja Edmund S. Muskie programmide stipendiaat.

Kilvar Kessleri sõnul tuntakse finantsinspektsiooni nii Eestis kui ka Euroopas professionaalse ja tõhusa järelevalveasutusena. «Lähiaastatel on inspektsiooni fookus digitaliseerimisel ja sellega seonduvatel riskidel, vastavuskontrolli kvaliteedil ning üldiselt juhtimisel. Loomulikult pöörab finantsinspektsioon omas rollis tähelepanu ka rohereformile ja töötab selle nimel, et Eestis hakkaks tegutsema tarbijavaidlusi lahendav finantsombudsman,» ütles Kessler.

Finantsinspektsiooni juhatuse esimehe volituste tähtaeg on vastavalt seadusele neli aastat. Uus ametiaeg algab Kilvar Kessleril 2022. aasta 16. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles