Wise peab ennast eelkõige Eesti ettevõtteks (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Wise’i operatsioonide tiimi globaalne juht Rahel Tänavsuu.
Wise’i operatsioonide tiimi globaalne juht Rahel Tänavsuu. Foto: Madis Veltman / Postimees

Ehkki rahaülekannete ettevõte Wise on registreeritud Londonis, Wise’i peakorter asub Londonis ja alates juuli algusest on Wise’i aktsiad noteeritud Londoni börsil, peab Wise ise ennast siiski Eesti ettevõtteks. Esiteks on ettevõtte asutajad ja suurimad aktsionärid eestlased Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus, kellele kuulub vastavalt 18,8 ja 10,8 protsenti ettevõtte aktsiatest. Käärmann on ettevõtte tegevjuht ja Hinrikus nõukogu esimees, ehkki Wise on teada andnud, et Hinrikus astub aasta jooksul kohalt tagasi.

Mis aga kõige tähtsam, umbes veerand Wise’i enam kui 4000 inimese suurusest personalist töötab Eestis. Tallinna Veerenni tänava kontoris üles ehitatud ja maailmas ainulaadse platvormi abil liigutatakse umbes kümne miljoni era- ja ärikliendi jaoks iga kuu kuus miljardit eurot, mida juhib Wise’i globaalsete operatsioonide tiimi juht Rahel Tänavsuu.

Tänavsuu sõnul toimib süsteem väga lihtsalt ning ta kordab üle loo, mida nii Käärmann kui ka Hinrikus igal pool ikka ja jälle üle jutustavad.

«Kui Kristo ja Taavet alustasid rahavahetust Eesti ja Inglismaa vahel, siis olid alguses vaid kaks inimest ja kaks riiki, eri valuutad ja loogika, et ühel oli Eestis konto ja teisel Inglismaal. Sama mudel ja võrgustik on kasvanud laiemaks ning loonud viisi raha üle kanda ühelt kontolt teisele, nii et see tegelikult ei lahku isegi riigist,» selgitab Tänavsuu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles