Hotellipidajad valmistuvad karmiks talvehooajaks (2)

Erkki Erilaid
Copy
Palace’i hotelli täitumus oli 2019. aasta augustis 91 protsenti ja tänavu augustis 78 protsenti, hinnad aga olid tänavu augustis ligi 40 protsenti madalamad kui pandeemiaeelsel ajal.
Palace’i hotelli täitumus oli 2019. aasta augustis 91 protsenti ja tänavu augustis 78 protsenti, hinnad aga olid tänavu augustis ligi 40 protsenti madalamad kui pandeemiaeelsel ajal. Foto: Liis Treimann

Kui suvega võisid majutusettevõtjad rahule jääda, siis talv tuleb prognooside järgi hoopis teisest puust. Äri- ja konverentsiturism pole kuigivõrd taastunud ning talvehooajal ei suuda vähesed välismaa puhkusereisijad ega siseturistid hotellidele kasumlikuks äriks piisavalt täitumust pakkuda. Kõige keerulisem on suuremates linnades, kus ka suvel polnud turistide arvu kasv nii suur kui kuurortides. Suusakuurortide täitumus sõltub aga kõige rohkem ilmaoludest, mis olid eelmisel hooajal väga soodsad.

«Kindlasti tuleb algav talvehooaeg hotellidele raske,» ütles Tallinna hotelli Palace müügidirektor Vitali Makejev. «Kui vaadata, milline on seis jaanuari-veebruari broneeringutega, siis on olukord muidugi muret tekitav. Teisalt tehakse nüüd jälle broneeringuid pigem viimasel hetkel ja 2–3 kuud ette reise eriti ei planeerita. Palju broneeringuid tehakse vaid mõni päev ette.»

Tema hinnangul polegi aga kõige suurem probleem külastajate vähesus, vaid see, et ööbimine on varasemaga võrreldes tunduvalt odavam, samas kui kulutused pidevalt kasvavad. «Lisaks on puudus väljaõppinud personalist ning hotellid on sunnitud iga päev talentide järelkasvuga tegelema,» sõnas Makejev.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles