Facebook peatas lastele mõeldud Instagrami arendamise

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Instagrami logo.
Instagrami logo. Foto: Rafael Henrique

Sotsiaalmeediahiid Facebook teatas esmaspäeval, et peatab alla 13-aastastele mõeldud Instagrami rakenduse arendamise, pärast seda kui neid tabas sellega seoses karm kriitika.

Instagram Kidsi puhul reklaamiti, et liitumiseks on vaja vanemate luba ning see pidi pakkuma reklaamivaba ja eakohast sisu, kuid USA seadusandjad ja huvigrupid nõuavad, et sotsiaalmeediahiid loobuks oma plaanist, viidates ohutusega seotud probleemidele.

Instagram ütles blogipostituses, et Instagram Kidsi loomine oli õige asi, kuid nad peatavad töö ja jätkavad vanemliku järelevalve vahendite arendamist.

«Reaalsus on see, et lapsed on juba võrgus ja me usume, et spetsiaalselt neile mõeldud eakohaste kogemuste arendamine on vanemate jaoks palju parem kui see, kus me praegu oleme,» öeldi teates ja lisati, et alla 13-aastastele on juba olemas YouTube'i ja TikToki rakenduste lastele mõeldud versioonid.

«Kuigi jääme kindlaks vajadusele seda kogemust arendada, otsustasime projekti pausile panna,» ütles avalduses Instagrami juht Adam Mosseri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles