Soome süvatehnoloogia firma loob Eestisse arenduskeskuse

PM Majandus
Copy
Tarkvaraarendus. Foto on illustratiivne.
Tarkvaraarendus. Foto on illustratiivne. Foto: Fotis Fotopoulos/ Unsplash

Soome kiiresti kasvav tehnoloogiafirma laieneb Eestisse, luues siia arenduskeskuse. Ettevõte soovib kahe aasta jooksul palgata 100 tarkvaraarendajat.

Unikie arendab autodele isesõitmise tehnoloogiaid, tehisintellektipõhiseid lahendusi tööstustele, automatiseerimislahendusi ning turvalise ühenduvuse lahendusi. Ettevõttes töötab enam kui 400 tippspetsialisti viies Euroopa riigis ning Põhja-Ameerikas.

«Meie pakutavatele tehnoloogiatele ja lahendustele on kasvav nõudlus näiteks autotööstuses, kosmosesektoris, sadamates, logistikakeskustes ja laevanduses üle maailma. Otsustasime investeerida Eestisse siinse kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu ja meiesugusele tarkvarafirmale suurepärase keskkonna tõttu. Uus arendusüksus Eestis tugevdab märkimisväärselt meie tegevust ja asjatundlikkust,» kommenteeris Unikie Eesti direktor Ville Ilves.

«Kuna Volkswagen on teinud otsuse ka Eestis hakata arendama autotarkvara ning Daimler on investeerinud Bolti, siis nüüd Unikie tulek Eestisse kinnitab taas, et Eesti on tuleviku autotööstuse investeeringute jaoks atraktiivne maandumispaik,» ütles EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork.

Unikie on saavutanud olulise positsiooni juhtivate autotootjate partnerina. Hiljuti Münchenis toimunud ühel autotööstuse suuremal messil IAA Mobility 2021 tutvustas Unikie oma Saksamaa autotööstuse assotsiatsiooniga (VDA) loodud automatiseeritud parkimislahendust koostöös BMW, Fordi, Jaguar-Land Roveri ja Mercedes Benziga.

Unikie tehnoloogia ühendab erinevatest allikatest pärit andurite andmed ja kasutab tehisintellekti, et muuta need andmed teabeks, mida saab seejärel kasutada seadmete, sõidukite ja protsesside reaalajas juhtimisel.

Tehisintellekti kasutamine võimaldab näiteks autot juhtida täiesti ilma juhita. Teistes tööstusharudes võimaldavad Unikie tehnoloogiad protsessiliini pidevat ja jälgitavat juhtimist, samas kui näiteks sadamates tehtavaid toiminguid saab optimeerida, jagades reaalajas sünkroonitud andmeid erinevate poolte vahel.

Unikie on Soome tarkvaratehnoloogia ettevõte, mis arendab tehnoloogiaid reaalajas toimuvate protsesside jaoks. Unikie teenused keskenduvad kolme ülemaailmse makrotrendi – asjade interneti, 5G ja tehisintellekti ristumiskohale. Ettevõttel on kliente autotööstuses, aga ka teistes tööstusharudes ja telekomiettevõtetes üle maailma.

2015. aastal asutatud Unikie on üks Soome kiiremini kasvavaid tehnoloogiaettevõtteid, mille mullune käive oli 33 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles