Gucci ja Yves Saint Laurenti emafirma kavatseb loobuda karusnahkade kasutamisest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Keringi juhatuse esimees ja tegevjuht François-Henri Pinault.
Keringi juhatuse esimees ja tegevjuht François-Henri Pinault. Foto: Benoit Tessier

Prantsuse moekontsern Kering lõpetab loomade karusnahkade kasutamise kõigis oma kollektsioonides, liitudes üha suureneva hulga luksuskaupade tootjatega, kes püüavad rahuldada klientide nõudmisi eetiliste ja jätkusuutlike rõivaste ning aksessuaaride järele.

Alates 2022. aasta sügiskollektsioonidest ei kasuta ükski kontserni moemajadest karusnahka, öeldi Keringi poolt avalduses, vahendab Reuters.

«On aeg astuda veel üks samm edasi, lõpetades karusnaha kasutamise kõigis meie kollektsioonides. Maailm on muutunud koos meie klientidega ja luksus peab loomulikult sellega kohanema,» ütles Keringi juhatuse esimees ja tegevjuht François-Henri Pinault.

Kuigi kontserni kuulivad moemajad, mille hulka kuuluvad Balenciaga, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni ja Saint Laurent, on viimastel aastatel karusnahast järk-järgult loobunud, sulgeb reedene kogu kontserni hõlmav keeld selle kasutamise ukse tulevikus, isegi kui loominguline suund peaks muutuma.

Otsus tuleb neli aastat pärast seda, kui nende bränd Gucci teatas, et loobub karusnaha kasutamisest. Nende eeskuju järgnesid mitmed moemajad, sealhulgas Prada, Burberry ja pealisrõivastele spetsialiseerunud Canada Goose, mis oli sattunud tule alla koiotti karusnaha kasutamise tõttu.

Pidades silmas tulevasi luksuskaupade tarbijate põlvkondi, on moemargid suurendanud oma jõupingutusi, et tõsta oma jätkusuutlikkuse usaldusväärsust nooremate ja keskkonnateadlike ostjate seas.

Kuigi täielikult karusnahast valmistatud mantlid on viimastel aastatel moest välja langenud, on seda jätkuvalt kasutatud kaunistusena või luksuslikes käekottides.

Pildid koronaviirusega nakatunud naaritsate massilistest tapmistest Taanis koronaviiruse pandeemia kõrghetkel tekitasid avalikkuse pahameele ja suurendasid nõudmisi keelustada loomsete toodete kasutamise moetööstuses.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles