PTA: laadakorraldaja vastutab ohutu toidu tagamise eest

Postimees
Copy
Paide laat. Pilt on illustratiivne.
Paide laat. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) teatel peavad laadakorraldajad enne müügi lubamist veenduma, et müüjad tagavad kõik nõuded.

PTA peaspetsialisti Keidi Leppiku sõnul on oluline, et sügislaatade kõrgajal veenduks laadakorraldajad juba enne toidukäitlejale laadapileti väljastamist, et müüja tagaks kõiki talle pandud nõudeid.

«Toidukäitlejad peavad järgima toiduohutuse nõudeid, et tarbijale oleks tagatud ohutu ja kvaliteetne toit, lisaks tuleb PTA-d ette teavitada oma tegevusest,» kirjeldas Leppik nõudeid.

Laadahooaja eel saatis amet laadakorraldajatele teavituskirja ja juhtis tähelepanu nõuetele ning kohalike omavalitsuste võimalustele aidata kaasa laadal toiduohutuse tagamisele. Amet selgitas ka kohalike omavalitsuste esindajatele, nad viiksid enne järgmise aasta laadahooaja algust laadalubadega seoses sisse vajalikud muudatused.

PTA kontrollib igal aastal üritustel, tänavatel ja maanteede ääres toidu müüjaid. Sel aastal on tehtud 141 kontrolli, millest 109 oli avalikel üritustel. Tuvastati 19 käitlejat, kes polnud oma tegevusest ametit teavitanud. Kõige rohkem oli probleeme toidualase teabe esitamisega, puuduliku enesekontrolliplaaniga ja jälgitavuse tagamisega. Ühe ettevõtte tegevus peatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles