Luminor emiteeris 300 miljoni euro väärtuses võlakirju

BNS
Copy
Luminor
Luminor Foto: Paula Čurkste/LETA

Luminor emiteeris 300 miljoni euro väärtuses võlakirju ja ostis tagasi 228 miljoni euro väärtuses olemasolevaid võlakirju, mille lunastamistähtajaks oli 2022. aasta.

Uuele emissioonile eelnes Moody'se poolt panga reitingu tõstmine 13. septembril, teatas Luminor. Tehingud, mis viidi lõpule 23. septembril, parandavad panga sõnul Luminori rahastamise efektiivsust ja vähendavad kulusid.

Luminori finantsjuhi Palle Nordahli sõnul on tegemist olulise sammuga tulevaste regulatiivsete nõuete täitmiseks, mis ühtlasi tugevdab panga kohustuste struktuuri ja laiendab investorbaasi.

«Investorite märkimisväärne toetus on märk Luminori finantsilisest tugevusest ja Balti riikide majanduse positiivsest väljavaatest. Need tehingud tagavad meile hea positsiooni, et jätkata klientide toetamist ning äri kasvatamist oma koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus,» ütles Nordahl.

Luminor korraldas 14. ja 15. septembril Euroopa varahaldusettevõtetega rea virtuaalseid kohtumisi. Panga võlakirjade emissioon toimus 16. septembril pärast positiivse tagasiside saamist investoritelt, sealhulgas nendelt, kes soovisid müüa oma olemasolevaid Luminori 1,375-protsendise intressiga võlakirju, lunastamistähtajaga 2022. aastal.

Uus emissioon tõi kaasa märkimisväärse ülemärkimise: Luminor sai märkimisordereid enam kui 80 investorilt rohkem kui 20 riigist. Orderite maht, kvaliteet ja mitmekesisus võimaldasid Luminoril määrata uue väärtpaberi intressimääraks vaid 0,539 protsenti, mis on seni taoliste võlakirjade seas väikseim.

Saksa keelt kõneleva Euroopa investorite orderid moodustasid kõikidest korraldustest kolmandiku. Suurt huvi näitasid üles ka Baltimaade, Lääne-Euroopa ja Vahemere piirkonna investorid.

Võlakiri, millele Moody's on andnud reitingu Baa1 ja mis on noteeritud Iiri börsil, emiteeriti Luminori EMTN-programmi ja pandikirjaprogrammi raames. Mõlema tehingu kaaspeakorraldaja oli Luminor Markets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles