Rahandusministeerium koondab asekantsler Märten Rossi ametikoha (2)

Copy
Märten Ross
Märten Ross Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusministeerium plaanib vähendada struktuurimuudatuste käigus asekantslerite arvu viielt neljale. Koondamisele läheb finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Rossi ametikoht, Rossist saab rahandusministeeriumi kõrgetasemeline välisesindaja, kirjutab ERR

«Juhul kui valitsus kiidab struktuurimuudatuse sellisena heaks, siis näen, et asekantsler Märten Ross võiks jätkata rahandusministeeriumi kõrgetasemelise välisesindajana, milleks tal on vajalik haridus, kogemused ja teadmised,» selgitas rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks ERRile

Ross on varem töötanud Eesti ja Soome keskpangas.

Finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri haldusalas on rahandusministeeriumis Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakond, kindlustuspoliitika osakond, finantsturgude poliitika osakond ning ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakond.

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus kinnitas Postimehele, et tema haldusalas tõmmatakse kokku näiteks ministeeriumi aparaadi arvelt: järgmisel aastal jätkatakse vähemate asekantsleritega, liidetakse omavahel loogiliselt seotud osakondi ja vähendatakse teenistujate arvu 16 ametikoha võrra.

Ross võib jätkata välisesindajana

Rahandusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Sigrid Laev ütles Postimehele, et ministeeriumi struktuurimuudatuse käigus muudetakse asekantslerite vastutusvaldkondi ja viie asekantsleri portfellid jagatakse ümber nelja asekantsleri vahel. «Samuti liidetakse osakondi ja kujundatakse ümber töökorraldust. Struktuuri korrastamisega ühendatakse maksupoliitika ning tolli- ja aktsiisipoliitika osakonnad ühtseks maksupoliitika osakonnaks, kindlustuspoliitika ja finantsturgude poliitika osakonnad finants- ja kindlustuspoliitika osakonnaks. Liituvad ka personali- ja õigusosakond ning samuti finantsosakond ja arendusosakond,» selgitas ta.

Laeva sõnul on tegemist vastutusvaldkondade korrastamisega, mille käigus välissuhted liiguvad kantsleri vastutusvaldkonda ning ministeeriumi kõrgetasemelise välissuhtluse koordineerimise eest hakkab vastutama ministeeriumi välissuhete esindaja.

«Kui valitsus kiidab struktuurimuudatuse heaks, siis eeldame, et asekantsler Märten Ross võiks jätkata rahandusministeeriumi kõrgetasemelise välisesindajana, milleks tal on vajalik haridus, ulatuslikud kogemused ja teadmised,» märkis Laev.

Ta lisas, et kõrgetasemeline välisesindaja on uus loodav positsioon, mis on seotud Euroopa Liidu ja välissuhtluse ministeeriumiülese iseloomuga. Kui valitsus muudatuse heaks kiidab, jõustub see 2022. aasta jaanuarist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles