Universal Music Group tegi võimsa börsidebüüdi

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Taylor Swift on üks paljudest tuntud Universal Music Groupi artistidest.
Taylor Swift on üks paljudest tuntud Universal Music Groupi artistidest. Foto: Danny Moloshok

Universal Music Groupi aktsiad nägid teisipäeval toimunud börsidebüüdil suurt tõusu. Tegemist on senise aasta suurima börsil noteerimisega Euroopas.

Maailma suurima muusikafirma ehk Universal Music Groupi (UMG) aktsia nägi oma esimesel noteerimispäeval hüppelist tõusu. UMG aktsia hind tõusis 35,68 protsenti ehk 18,5 euro suurusest võrdlushinnast 25,10 euroni. See annab Euronext Amsterdami börsil noteeritud UMG-le üle 46 miljardi euro suuruse turuväärtuse.

Universal Music Groupi emafirma Vivendi andis 60 protsenti muusikakontserni aktsiatest oma senistele aktsionäridele, kelle hulka kuulusid ka miljardär Bill Ackman, kellel oli 10-protsendiline osalus, ja Hiina internetikonglomeraat Tencent, kes omandas eelmisel aastal 20-protsendilise osaluse.

UMG on maailma suurim muusikafirma, mis domineerib muusikatööstuses koos Warner Music Groupi ja Sony Musicuga, olles osa «kolmest suurest» plaadifirmast.

UMG omab ja juhib ettevõtteid enam kui 60 riigis ning nende varakataloogi kuuluvad sellised ikoonilised artistid nagu Bob Dylan ja The Beatles, mis olid investorite jaoks peamised atraktiivsed. Praegustest tuntud muusikutest kuulub UMG alla näiteks Taylor Swift, Ariana Grande, Lady Gaga, Justin Bieber ja Kanye West.

Universal loodab, et usaldusväärsem tellimustulu voogedastuse klientidelt aitab lähiaastatel jätkuvalt kaasa autoritasu tulude ja kasumi kasvule, samas kui arengumaad ja uued kategooriad aitavad neil samuti kasvada.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles