India sadamas tabati 2,72 miljardit dollarit maksev Talibani heroiinilast (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Moonipõld Helmandi piirkonnas Afghanistanis 2021 aasta aprillis. Pärast Talibani eelmise võimu kukutamist 2001 aastal on valitsus ja rahvusvahelised liitlased kulutanud rohkem kui 9 miljardit dollarit, et lõpetada oopiumikasvatus, kuid Afganistan on seni maailma suurim heroiinitootja.
Moonipõld Helmandi piirkonnas Afghanistanis 2021 aasta aprillis. Pärast Talibani eelmise võimu kukutamist 2001 aastal on valitsus ja rahvusvahelised liitlased kulutanud rohkem kui 9 miljardit dollarit, et lõpetada oopiumikasvatus, kuid Afganistan on seni maailma suurim heroiinitootja. Foto: WATAN YAR

India võimud teatasid, et konfiskeerisid riigi sadamates ligi kolm tonni Afganistanist pärit heroiini, mille väärtus oli hinnanguliselt 200 miljardit ruupiat ehk 2,72 miljardit dollarit.

Reutersile infot vahendanud India ametnik soovis jääda anonüümseks, ning Talibani hiiglasliku narkolasti jälile saamise ja tabamise üksikasju ei avaldanud, kuid kinnitas, et seoses narkoveoga on vahistatud kaks inimest. 

Afganistan on maailma suurim ebaseaduslike opiaatide tarnija. Islamistlik Taliban on küll teatanud, et kavatseb pärast võimu haaramist riigis narkokaubanduse keelata, kuid sellegi kohta ei ole detaile avaldatud. Seni on narkokaubandus olnud rühmituse suurim tuluallikas. 

Anonüümne Gujarati ametnik rääkis, et India salakaubaveo vastu võitlemise agentuur tabas kaks konteinerit narkootikume luureandmete põhjal Lääne-Gujarati Mundra sadamas, kaubavedaja oli Vijayawada linnas asuv ettevõte. Senine uurimine on näidanud, et narkoveoga on seotud ka uurimise all olevad Afganistani kodanikud, kinnitas allikas.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles