IT-miljonärid on Tallinna turu suurtest ja kallitest korteritest puhtaks teinud (1)

PM Majandus
Copy
Kalaranna Kvartali uued korterid.
Kalaranna Kvartali uued korterid. Foto: Pro Kapital

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul on Eesti IT-sektori eduloost teenitud raha jõudnud kinnisvaraturule, mille tulemusena on linnast praktiliselt ära ostetud 4–5-toalised kallid katusekorterid.

Martin Vahteri sõnul ehitatakse suuri ja kalleid kortereid traditsiooniliselt vähe, sest nende klientuur on piiratud ning ka müügiaeg pikk.

«See aasta on aga teistsugune – väga palju on tekkinud uut rikkust, mis täna kanaliseerub kinnisvarasse. Paljud IT-valdkonna ettevõtted on teinud aktsiaoptsioonidega jõukaks ja ostuvõimekaks ka oma töötajad. Seni helgema tuleviku lootuses kitsalt elanud inimesed parandavad esimese asjana oma elutingimusi ning arendajad polnud selliseks ülikallite korterite nõudluseks valmis,» ütles Vahter.

«Uus raha otsib penthous'e ehk katusekortereid ning viimastel kuudel on ridamisi tehinguid, millega krüptoraha kaevandamise ja IT-ettevõtluse taustaga väga jõukad inimesed pakuvad üksteist üle ja soetavad ülikalleid kortereid isegi ilma kohale minemata,» ütles Vahter ja lisas, et tihti hinda ei vaadata ja ostetakse lihtsalt, mis meeldib.

«Võiks arvata, et rikkad ostavad endale elamiseks eramu, aga kosmopoliitsed noored sellisest romantikast üldiselt ei unista. Suured ja kallid korterid ei jõuagi turule, vaid ostetakse leti alt enne avalikku müüki ära,» lisas Vahter.

«Mitmed tuntud IT-ettevõtjad on uusarendusi ka kortermajade kaupa investeeringuks kokku ostnud,» sõnas Vahter.

1Partner Kinnisvara juhi sõnul mõjutab IT-sektori buum ka nii-öelda tavainimesi, kelle palk pole samas tempos tõusnud. «Ruutmeetri hind tõuseb ning ka keskklassi hammas ei hakka enam tihti oma kodule peale ja minnakse elupõliseks üürnikuks,» nentis Vahter.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles