Pakivedaja Venipak kavandab sorteerimiskeskusi Türile ja Viljandisse

BNS
Copy
Kaupa veab laiali Venipaki kaubik.
Kaupa veab laiali Venipaki kaubik. Foto: Venipak

Pakiveoettevõte Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot ning avada 2022. aastal pakkide sorteerimiskeskused Türil ja Viljandis, plaanides mõlemas võtta tööle 50 inimest.

Samuti suurendab Venipak oma Tallinna sorteerimiskeskuse võimsust ning paigaldab alates 2022. aastast Eestisse 150 pakiautomaati, teatas ettevõte. Eelmisel aastal avas ettevõte uue sorteerimiskeskuse Jõhvis, investeerides 100 000 eurot.

«E-kaubandus esitab selgelt väljakutseid tavakaubandusele ja tegevuse laiendamisega Eestis tahame tugevdada Venipaki positsiooni pakiveoturul,» kommenteeris Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas pressiteates.

Lisaks tegevuse laiendamisele Eestis avas Venipak eelmisel nädalal kiireloomuliste ja suuremate rahvusvaheliste vedude jaoks kaubaveoliini Riia ja Hongkongi lennujaama vahel.

Lähiaastatel kavatseb Venipak saada Balti riikide üheks suurimaks pakiveo võrgustikuks ning hallata ligi 2000 terminalist ja pakipunktist koosnevat võrku. Ettevõte plaanib sellesse infrastruktuuri investeerida üle 6 miljoni euro. Samaaegselt suurendab ettevõte teiste teenuste valikut, näiteks kevade hakul käivitas Venipak täiustatud e-kaubanduse pakiveoteenuse ja uue õhutransporditeenuse.

Turuanalüütikud ennustavad e-kaubanduse turu edasist kasvu ja püsivat huvi veebiostude vastu, mistõttu ootab Venipak eraklientide teenuste segmendi kiiret kasvu. Ettevõte prognoosib, et tänavu kasvab kullersaadetiste maht umbes 30 protsenti.

Venipak Groupi esimese poolaasta käive oli ligi 25 miljonit eurot, kasvades aastaga ligi 40 protsenti.

2004. aastal asutatud Venipak pakub pakilogistika lahendusi ettevõtetele ja eraisikutele Balti riikides, Poolas, Saksamaal, USAs ja Hiinas. Ligi 600 pakipunktiga Venipaki võrgustik on saadaval klientidele Leedus, Lätis ja Eestis. Eestis on Venipakil üle 140 töötaja ning terves grupis 1100 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles