Tamm: kui meie seadused on piisavalt karmid, milleks siis ACTA?

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ  Eesti Internetikeskkond korraldas ACTA lepinguga seoses toimuva protestiaktsiooni tutvustava pressikonverentsi. Pildil Karmen Turk ja Veiko Tamm.
MTÜ Eesti Internetikeskkond korraldas ACTA lepinguga seoses toimuva protestiaktsiooni tutvustava pressikonverentsi. Pildil Karmen Turk ja Veiko Tamm. Foto: Peeter Langovits

Kui Eesti seadused on juba praegu karmimad kui võltsimisvastane kaubandusleping ACTA ette näeb, siis milleks meil seda lepet vaja on, küsis Eesti interneti kogukonna MTÜ esindaja, tehnoloogiaajakirjanik Veiko Tamm.
 

ACTA ohtudest rääkides ütles Tamm Vikerraadio saates «Uudis+», et üle maailma protestitakse selle vastu eelkõige leppe ebamäärasuse tõttu, ACTA ei kohusta meid seadusi muutma, aga loob tema hinnangul aluse interneti suukorvistamiseks, vahendas ERR Uudised.

«Vaatame, kellele on seda vaja, kui seadused on meil karmimadki kui ACTAs ette nähtud, siis miks meil on seda vaja, toreda koerakese maski taha on peidetud hundi irevil hambad, kui rooli juures seisjatel tekib huvi kraane kinni keerata ja käeraudu lõgistada, siis nad saavad seda teha,» märkis Tamm.

Ta lisas, et kui seadus vastu võetaks ja riik järgib lubadust mitte midagi muuta, siis oht tekib juhul, kui päästiku juurde satub rumal, aga agar isik, sest selle seaduse raames võib korda saata väga palju.

Samuti pidas tehnoloogiaajakirjanik probleemiks leppe tõlget, kus mõned terminid on eesti keelde pandud ebatäpselt, ning ta ei mõistnud, miks on leppe lähtedokumendid salastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles