Koolide ventilatsiooniraha läheb enne valimisi betooni ja tee-ehitusse (3)

Liina Laks
, reporter
Copy
Tegelikult oli Liina Kersna (pildil keskel) ministeeriumil algselt plaan kõik 30 miljonit sirgelt koolidele jagada. Lisaeelarvega läks aga nii, et 30 miljonist sai omavalitsuse vaba äranägemise järgi kulutatav investeeringutoetus. 
Tegelikult oli Liina Kersna (pildil keskel) ministeeriumil algselt plaan kõik 30 miljonit sirgelt koolidele jagada. Lisaeelarvega läks aga nii, et 30 miljonist sai omavalitsuse vaba äranägemise järgi kulutatav investeeringutoetus. Foto: Sander Ilvest

Kevadel eraldati lisaeelarvega 30 miljonit eurot omavalitsustele, sellega käis kaasas valitsuse jutt, et raha võiks kasutada koolide ventilatsiooni parandamiseks. Esimene selgus on nüüd saabunud ning nähtub, et vahetult enne KOVi valimisi pannakse raha ikka pigem tee-ehitusse.

Kui kevadel omavalitsustele lisaeelarvega 30 miljonit jaotati, jäi mulje, et nüüd läheb koolides suur ehitus lahti. Rahasumma oli valdadele peaaegu vabaks kasutamiseks: helde lüke valitsuselt, arvestades, et oktoobrikuus toimuvad kohaliku omavalitsuse valimised. Tolleks hetkeks oli selge, et umbne ruum on koroonapesa ning asja aitab korda ajada parem ventilatsioon, nii et valitsus soovitas: kulutage see raha koolide ventilatsioonile! Rahvas oli ka rahul – lapsi päästetakse! Selle soovitusega kaasnes aga väike probleem: ministeeriumi arvutuste järgi oleks kõikide koolide ventilatsioonisüsteemide korrastamiseks vajaminev raha jäänud suurusjärku 350 miljonit eurot. 30 miljonit on sellega võrreldes nohu. Aga kuna raha siiski jagati, vaatame, kuhu see läinud on.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles