Künnimeistrivõistlustel selgusid oma ala parimad

BNS
Copy
Eesti künnimeistrivõistlused.
Eesti künnimeistrivõistlused. Foto: Oleg Harchenko

Olustveres laupäeval peetud künnimeistrivõistluste võitjateks kuulutati Kaspar Järvala tavaatrade ja Priit Puuorg pöördatrade klassis, samal ajal peeti ka rahvusvahelisi noorte meistrivõistlusi kündmises, mille esikolmiku moodustasid Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli (TMK) õpilased.

Olustvere TMK direktori Arnold Pastaku sõnul sai tänavu Olustvere põldudel toimunud nii Eesti kui ka rahvusvahelistel noorte künnimeistrivõistlustel näha tõeliselt professionaalset võistluskündi ning toidumess oli traditsiooniliselt menukas.

«Meil on rõõm näha, et inimesed tulevad lähivaldadest ja kaugemaltki, et väärtustada kohalikku toitu ja toetada väiketootjaid. Loodame, et juba järgmisel aastal saame taas võimaluse korraldada populaarset hoidiste laata,» sõnas Pastak.

Eesti meistrivõistlustele tulid kohalikud tipud kündmises, kokku astus neljas kategoorias võistlustulle 44 osalejat. Eesti meistritiitli võitis tavaatrade klassis Kaspar Järvala ja pöördatrade klassis Priit Puuorg, kes mõlemad saavad võimaluse kodumaad esindada järgmisel aastal toimuvatel kündmise maailmameistrivõistlustel. Pöördatrade vabaklassis pälvis esikoha Johannes Toom.

Olustvere künnimeistrivõistlustel osales noori kaheksast riigist – Eestist, Lätist, Slovakkiast, Prantsusmaalt, Ukrainast, Hollandist, Taanist ja Austriast. Esikolmikusse jõudsid Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilased Tom Adamson, Joonas Valk ja Alex Oskar Vau.

Meelelahutusliku osana toimusid keskpäeval parima künnierakonna valimised, mille võitis sotsiaaldemokraatlik erakond. Koduerakonnale tiitli toonud Kalvi Kõva sõnul on kündmine väga oluline põllumajanduse osa, mida tuleb arendada ja populariseerida.

«Künnist algab saak ning mul on hea meel, et Olustveres anti ka poliitikutele võimalus oma künnioskusi näidata,» ütles Kõva. «Aitäh korraldajatele mitmekülgse programmi ja ürituse sujuva kulgemise eest».

Tänavu 17. korda toimunud traditsioonilisel Olustvere toidulaadal pakkus enda toodangut 70 kohalikku tootjat. Künnimeistrivõistlused toimusid juba 47. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles