Kehv ja kallis internet: Eesti langes digitaalse elukvaliteedi edetabelis (7)

BNS
Copy
Ülemaailmne digitaalse heaolu uuring näitab, et Eesti on võrreldes eelmise aastaga langenud kuus kohta.
Ülemaailmne digitaalse heaolu uuring näitab, et Eesti on võrreldes eelmise aastaga langenud kuus kohta. Foto: Margus Ansu

Ülemaailmne digitaalse heaolu uuring näitab, et Eesti on võrreldes eelmise aastaga kuus kohta langenud ja on Baltimaadest Leedu järel teisel kohal; digitaalse elukvaliteedi indeksi edetabelis on Eesti tänavu 110 riigi seas 19. kohal.

 

Seejuures on Eesti e-turvalisuse poolest maailmas kolmandal kohal ning ka e-valitsuse indeks on Balti piirkonna parim. Ühtlasi on e-infrastruktuur Eestis parem kui Lätis ja Leedus, kuuludes maailma 30 parima hulka. Uuringust selgus ka, et Eestis kasutab internetti 87 protsenti inimestest.

Samal ajal on Eestil teatud valdkondades veel arenguruumi, seda eriti interneti kvaliteedi osas. See näitaja on Eestil teiste Balti riikidega võrreldes madalaim, kuna Leedu ja Läti lairibaühendus on kaks korda kiirem.

Lisaks on Eesti interneti taskukohasus Balti ja Skandinaavia piirkonnas madalaim. Lairiba interneti taskukohasus on Leedus neli korda ja Soomes viis korda parem, samas kui mobiilne internet on mõlemas riigis kolm korda soodsam.

Digitaalse elukvaliteedi indeksi edetabelis on teist aasta järjest esikohal Taani, järgnevad Lõuna-Korea, Soome, Iisrael ja USA. Viimased viis riiki on Etioopia, Kambodža, Kamerun, Guatemala ja Angola.

Küberturvalisuse ettevõtte Surfshark korraldatud uuring hõlmab 90 protsenti maailma elanikkonnast ja indekseerib 110 riiki, vaadates viit digitaalse elu alustala – interneti taskukohasust ja kvaliteeti, e-infrastruktuuri, e-turvalisust ja e-valitsust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles