Luminor: liisingutehingute arv kasvas juunis pea kaks korda

BNS
Copy
Autoliisinguturg kasvas plahvatuslikult.
Autoliisinguturg kasvas plahvatuslikult. Foto: MATTHEW CHILDS

Kui mullu juunis tehti Eestis liisingutehinguid 66 miljoni euro väärtuses, siis tänavu juunis juba pea kaks korda rohkem ehk enam kui 112 miljoni euro väärtuses, teatas Luminor.

 

Luminor Liisingu juht Andrus Soodla ütles, et liisinguturu graafikuid vaadates on eelmise kevade peal selgelt näha niiöelda koroonaauku. «Eelmisel aastal lükkasid nii eraisikud kui ka ettevõtted väga palju sõidukivahetusi edasi ja nii oleme sel aastal olukorras, kus tehakse ära eelmise perioodi edasilükatud otsused,» ütles Soodla pressiteates.

Soodla sõnul pole aga sõidukivahetust võimalik lõputult edasi lükata, sest tehnika jääb ühel hetkel lihtsalt vanaks.

«Turg on tavaliselt kevadel hästi aktiivne ja siis rahuneb, aga tänavu pole seda veel juhtunud. Tõenäoliselt jätkub aktiivsus veel ka septembris ja oktoobris. Kindlustunne on inimestele tagasi tulnud ja ka raha on olemas,» lisas ta.

Kõigile tarbijate soovidele kiiresti vastu tulles võiks liisinguturg olla Soodla sõnul tegelikult veelgi aktiivsem, kuid seda pidurdavad kiipide puudusest tingitud tarneraskused. «Kui pakkumise pool töötaks paremini, näeksime praegu turul ajaloolisi rekordeid,» ütles Soodla.

Lähiaja trendidest rääkides hoiab Luminor eelkõige pilku peal elektriautode tootmises toimuval. Keskkonnasäästlikkuse olulisus autoturul lähiaastatel kasvab, prognoosis Soodla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles