AÜE investeerib Suurbritanniasse miljardeid uue partnerluslepingu raames

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson ja Abu Dhabi kroonprints Mohammed bin Zayed.
Suurbritannia peaminister Boris Johnson ja Abu Dhabi kroonprints Mohammed bin Zayed. Foto: ANDY RAIN

Araabia Ühendemiraadid (AÜE) investeerivad Ühendkuningriiki miljardeid eurosid strateegilise partnerluse raames, mis tähistab 50 aastat möödumist riigi asutamisest, teatasid neljapäeval mõlema riigi valitsused.

Viieaastane investeering, mille väärtus on 10 miljardit naela (11,7 miljardit eurot), keskendub tehnoloogiale, infrastruktuurile ja üleminekule kliimasõbralikumale energiale, vahendab Reuters.

Investeeringust teatati pärast Londonis peetud kõnelusi peaminister Boris Johnsoni ja Abu Dhabi kroonprintsi Mohammed bin Zayedi vahel.

Mubadala nime kandev fond ütles, et investeeringud Suurbritannia energia ülemineku, infrastruktuuri, tehnoloogia ja bioteaduste tööstusharudesse tähistavad nende Riikliku Investeerimispartnerluse programmi laiendamist koos Suurbritannia Investeeringute Ametiga.

«Meie Riikliku Investeerimispartnerluse tänane laiendamine aitab kiirendada rahastamist ja innovatsiooni võtmesektorites, mis on mõlema riigi majanduskasvu aluseks,» ütles Mubadala tegevdirektor Khaldoon Mubarak oma avalduses.

Mubadala leppis märtsis kokku, et investeerib 800 miljonit naela bioteadustesse koos Suurbritannia Investeeringute Ametiga, mis teatas, et nad panustavad täiendavalt 200 miljonit naela.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles