Eesti Energia: üha enam kliente soovib üle minna fikseeritud paketile

BNS
Copy
Õppijasõbraliku ettevõtte peakontor Tallinnas Lelle tänaval.
Õppijasõbraliku ettevõtte peakontor Tallinnas Lelle tänaval. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia sõnul on üle poole klientidest oma elektrihinna fikseerinud ning viimase nädala jooksul on ettevõte täheldanud, et järjest rohkem inimesi soovib enda elektripaketti muuta börsipaketilt fikseeritud paketile.

«Börsipaketi valinud kliendid saavad börsihindasid jälgides odavamast hinnast kasu lõigata ja kallima hinnaga tundidel tarbimist vähendada. Kui kliendil ei ole soovi või võimalust hindu jälgida ja tarbimist muuta, tasub pigem valida fikseeritud hinnaga pakett. Need kliendid, kes on hinna fikseerinud, hindavad südamerahu ja teadmist, et elektri kilovatt-tunni hind on kolme aasta jooksul lepingul alati sama,» ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Reimo Raja BNS-ile.

Raja sõnul on kasvanud ka nende klientide arv, kes soovivad veelgi pikaajalisemat kindlust hinnakõikumiste vastu ja hakata ise päikesepaneelide abil elektrit tootma.

«Tarbides kohapeal toodetud elektrit jääb ostmata kallis võrguelekter, kus on sees võrgutasud, aktsiis ja maksud. Päikesepaneelide paigaldamine on üks lihtsamaid viise hakata ise rohelise elektri tootjaks ja vähendada elektriarvet poole võrra, akulahenduse abil isegi kuni 70 protsendi võrra,» selgitas ta.

Raja tõi välja, et kui elektri börsihind jääb praegusega sarnaselt kõrgele tasemele, siis võib tasuvusaeg väikeelamu lahendusel olla isegi ligi poole lühem, kui seda eelmiste aastate elektrihindade põhjal algul eeldati.

Elektri hinda aitab turul alla viia see, kui elektrit suudavad suures mahus toota tuulepargid, päikesepargid, hüdroelektrijaamad ja tuumajaamad ehk süsinikdioksiidi minimaalselt emiteerivad elektritootjad.

Tema sõnul elektri hinna langust lähiajal oodata ei ole, sest süsinikdioksiidi maks järjest tõuseb ja taastuvenergia lahendused ei kerki üleöö. Eesti Energia prognooside kohaselt jääb elektri hind ka tulevikus väga kõikuvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles