Tallinna filmilinnaku ehitus läheks maksma 13,6 miljonit eurot

BNS
Copy
Tallinn Film Wonderland tegevjuht Gren Noormets.
Tallinn Film Wonderland tegevjuht Gren Noormets. Foto: Sander Ilvest

Koplisse kavandatav Tallinna filmilinnak võib valmis saada kahe aasta pärast, esialgse prognoosi järgi maksaks hoone ehitus 13,6 miljonit eurot.

 

Esmaspäeval kinnitas riigikogu riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerea, lisades sellesse Tallinna filmilinnaku. Filmilinnak on nimekirjas viiendal kohal.

Filmilinnaku projekti eestvedaja Tallinn Film Wonderlandi juhatuse liige Gren Noormets rääkis BNS-ile, ettevõttel on kokkulepe, et linn maksab esialgu ehitustööde eest ja seejärel hakatakse seda riigilt saadava toetuse eest tagasi maksma. Põhiprojekti järgi läheks ehitus maksma 13,6 miljonit eurot, kuid lõplik ehitushind selgub pärast ehitushanke tulemusi.

Kõige optimistlikuma plaani järgi võiks hoone valmis saada järgmise aasta lõpuks, kuid tõenäolisem on Noormetsa hinnangul see, et see juhtub kahe aasta pärast.

Kopli 35 asuv kinnistu, kuhu linnak rajatakse, kuulub linna omandis ASile Tallinna Tööstuspargid. Kokkuleppe järgi jääb kinnistu linna omandisse ja Tallinn Film Wonderland OÜle antakse hoonestusõigus.

Noormets märkis, et tegu on linnaku arendamise esimese etapiga. Edaspidi soovitakse linnakut arenda ja rajada suuremaid stuudioid, et pälvida ka Ameerika suurte produktsioonide tähelepanu.

Tallinn Film Wonderland rajab Kopli 35 alale rahvusvahelise tasemega filmistuudiote kompleksi ja sinna juurde käivat filmivaldkonda siduvat filmilinnakut, et viia Eesti audiovisuaalne valdkond uuele tasemele, tuues Eestisse rohkem rahvusvahelisi filmi-, tele- ja reklaamivõtteid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles