Prantsuse minister: EL peaks olema avatud, ent mingi piirini

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Prantsuse väliskaubandusminister Franck Riesteri jaoks on pandeemiakriisist väljumisel tähtis senise majandusliku taseme kõrval teha ka nii, et käivituks nii digi- kui ka rohepööre.
Prantsuse väliskaubandusminister Franck Riesteri jaoks on pandeemiakriisist väljumisel tähtis senise majandusliku taseme kõrval teha ka nii, et käivituks nii digi- kui ka rohepööre. Foto: Madis Veltman

Prantsusmaa väliskaubanduse ja majandusliku atraktiivsuse minister Franck Riester ütles vestluses Eesti ajakirjanikega, et koroonakriisist väljumisega peaks kaasnema rohe- ja digipööre ning EL peaks küll olema võimalikult avatud, ent sellel on oma piirid.

Riesteri sõnul näib praegu, mil tema kodumaale prognoositakse kuni kuueprotsendilist SKT kasvu, ELi majandus tõepoolest kriisist jõudsalt toibumas, kuid selles tuleb veel veenduda. «Me peame toibumist toetama,» ütles ta.

Minister peab kriisist väljumisel oluliseks senise majandusliku taseme saavutamist, kuid nõnda, et seejuures käivituks nii digi- kui ka rohepööre. Sel eesmärgil kuulub ka Prantsusmaa majanduse toetuskavasse hulk investeeringuid, mis peaks ettevõtteid selles abistama.

Riester juhtis tähelepanu, et aastavahetusel algab Prantsusmaa eesistumine ELis, mistõttu on ta huvitatud, milliseid muutusi ootab Eesti ELilt seoses kaubanduspoliitikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles