Luksusautode tootjad plaanivad müüke piirata ka pärast kiibipuuduse lõppu

Erkki Erilaid
Copy
Daimleri juht Ola Kaellenius tutvustas septembri alguses Müncheni messil uut Mercedes-Benzi mudelit EQE.
Daimleri juht Ola Kaellenius tutvustas septembri alguses Müncheni messil uut Mercedes-Benzi mudelit EQE. Foto: Tobias Schwarz

Saksa autotootjad BMW ja Daimler naudivad praegust autonappust, mis võimaldab neil tänu kõrgematele hindadele rohkem raha teenida. Et teenistus säiliks, plaanitakse tootmist piirata ka pärast seda, kui pooljuhte turul taas vabamalt saada.

Kogu maailma autotööstus vaevleb komponentide puuduse ja logistikaprobleemide käes ning mitu tehast on sunnitud olnud oma tootmise ajutiselt peatama. Seetõttu ei suuda ettevõtted kiiresti taastunud nõudlust kuidagi katta ning uute autode ootejärjekord on klientide jaoks veninud kohati poole aastani. Samuti on kallinenud nii uued kui kasutatud autod.

Tänu suurele nõudlusele saavad BMW ja Daimler oma autode hinnad kõrgel hoida ning kavatsevad oma luksusmudelite pakkumist piirata ka edaspidi. «Me vähendame tulevikus teadlikult pakkumist,» ütles Daimleri finantsjuht Harald Wilhelm Financial Timesile. «Seda just luksuslikemate mudelite osas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles