Euroala vabade töökohtade määr kasvas 0,2 protsendipunkti

BNS
Copy
Vabu töökohti on Euroopas juurde tulnud.
Vabu töökohti on Euroopas juurde tulnud. Foto: Tomi Saluveer

Euroala vabade töökohtade määr kasvas selle aasta teises kvartalis varasema aastaga võrreldes 0,7 protsendipunkti 2,3 protsendini; Eestis oli näitaja 1,7 protsenti, olles sellega allpool Euroopa keskmist.

Esimese kvartaliga võrreldes kasvas euroala töötuse määr 0,2 protsendipunkti, selgub Eurostati andmetest. Euroopa Liidus (EL) tervikuna kasvas määr eelneva aastaga võrreldes 0,6 protsendipunkti ja kvartalivõrdluses 0,2 punkti 2,2 protsendini.

Tööstuse ja ehitusvaldkonnas oli vabade töökohtade määr euroalal 2,2 protsenti. teenuste valdkonnas 2,5 protsenti. Näitajad olid teises kvartalis samal tasemel ka EL-is.

Kõige kõrgem oli vabade töökohtade määr esimeses kvartalis 4,9 protsenti Tšehhis, järgnesid 4,2 protsendiga Belgia ja 3,8 protsendiga Holland. Madalaim oli teise kvartali näitaja 0,8 protsendiga Hispaanias, Bulgaarias ja Rumeenias.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes tõusis vabade töökohtade määr 23 liikmesriigis ja langes kahes liikmesriigis. Vastavad andmed polnud saadaval Kreeka ja Iirimaa kohta.

Langus oli suurim Tšehhis, 0,5 protsendipunkti. Järgnes Bulgaaria 0,1 protsendipunktiga. Suurim tõus oli 1,8 protsendipunktiga Küprosel, 1,6 protsendipunktiga Taanis ja 1,4 protsendipunktiga Hollandis.

Lätis oli vabade töökohtade määr teises kvartalis 2,7 protsenti, Soomes 2,2 protsenti ja Leedus 1,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles