Reinsalu: riigi esindajad räägivad, et ei saa elektri hinnatõusuga midagi teha. See ei vasta tõele (10)

PM Majandus
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Pilt videost

Elektri hind on plahvatuslikult tõusnud ning Urmas Reinsalul on konkreetne plaan, kuidas seda leevendada. 

«Valitsuse esindajad räägivad, et riik ei saa midagi elektri hinnatõusuga teha. See on vale. Tõele ei vasta ka väited, et inimesed on jõukad ja maksavad hinnatõusu rahulikult kinni või jutt, et elektriarved on vaid paar eurot,» kirjutab riigikogu liige, Isamaasse kuuluv riigikogu liige Reinsalu oma sotsiaalmeedia kontol.

Põhiline hinnatõusu põhjus Reinsalu sõnul on CO2 kvootide hinnatõus. «See raha laekub meie kõigi taskust riigieelarvesse. Kokku laekub eeldatavalt 120 miljonit eurot sel aastal rohkem.

Reinsalu pakutav lahendus on see, et riik suunab sihtotstarbeta täiendava CO2 kvootide eelarvetulu taastuvenergia tasu kompenseerimiseks elektritarbijatele.

«See on ökonoomne ja lihtsalt rakendatav leevendusmeede. Selle tulemusel oleks tarbijate taastuvenergiatasu järgmisel aastal 0 eurot,» kinnitab Reinsalu.

«See on õiglane, et ülikõrget elektri hinna maksu tarbijatele tasakaalustataks teise koormise langetamisega. Sellekohase ettepaneku peaks valitsus tegema koos järgmise aasta eelarvega,» tõdeb ta. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles