Valitsus kiitis heaks tänavuse riigieelarve muutmise

BNS
Copy
Eelarve tulusid ja kulusid muudeti 1,7 miljoni euro ulatuses.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Eelarve tulusid ja kulusid muudeti 1,7 miljoni euro ulatuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

Valitsus kiitis neljapäeval toimunud istungil heaks 2021. aasta riigieelarve muutmise eelnõu, millega muudetakse kulude ja investeeringute vahelist jaotust - kulud vähenevad ligikaudu 1,7 miljonit ja investeeringud suurenevad ligikaudu 1,7 miljonit eurot.

Arvestades, et 2021. aasta riigieelarve seadus on koostatud eelmise aasta sügisel ning osa rahastamisvajadusi on muutunud, siis tekkis vajadus riigiasutuste poolt seatud eesmärkide tõhusamaks saavutamiseks algatada riigieelarve muutmine, selgitas rahandusministeerium BNS-ile.

Vastavalt riigieelarve seadusele võib valitsus riigieelarve muutmiseks kulude kogumahtu muutmata algatada mitte hiljem kui kaks kuud enne eelarveaasta lõppu riigieelarve muutmise seaduse eelnõu, see on tavapärane protsess.

Muudatusettepanekud esitasid presidendi kantselei, riigikantselei, haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium, kultuuriministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, rahandusministeerium ja siseministeerium. Muudatusettepanekud puudutavad ka valitsuse reservivahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles