Luksuspaadinäitus tõi Cannes’i rekordarvu meresõiduhuvilisi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Väiksemate mootorjahtide ahtritekki saab laiendada alla lastava luugi abil, millest moodustub ujumisplatvorm.  
Väiksemate mootorjahtide ahtritekki saab laiendada alla lastava luugi abil, millest moodustub ujumisplatvorm.  Foto: Jaano Martin Ots

Eelmisel nädalal Lõuna-Prantsusmaal toimunud Cannes Yachting Festivali peetakse Euroopa suuruselt teiseks paadiürituseks ­Düsseldorfi Boot-messi järel. ­Jaanuarikuiselt kõleda Saksamaa messihallide asemel toimub Riviera paadi­festival otse Cannes’i lahel ja liiva­randades. Enamik tänavu esitletud 620 paadist seisis kai ääres vees ning tõsisema ostuhuvilisega mindi hea meelega ka proovisõidule.

Cannes’i saabuvad suve pikendama paadihuvilised ka põhjapoolsetest riikidest. Et ­eelmise aasta paadifestival jäi koroonapandeemia tõttu ära, toimus ­tänavune üritus rangete turvameetmetega, kuid tõi siiski kokku ligi 55 000 inimest. Festivali­alale sisenemiseks nõuti vaktsi­neerimistõendit või värsket nega­tiivset testitulemust. Ürituse piletid olid saadaval ainult e-müügis, festivalialal oli paar üksikut toidukohta ja kohvikut ning siseruumides tuli kanda maski, mida turvatöötajad rangelt kontrollisid.

Luksuspaadiparadiis rikastele meresõpradele

Cannes’i paadifestivalil odavaid paate ei ole. Messihallis olid küll esindatud ka alla kümnemeetrised paadid, meremootorid, -varustus ja navigatsioonielektroonika, kuid kõik need paistsid olevat siiski suuremate paatide teenindamiseks mõeldud lisavõimalused. Mõnegi muidu päris kena seitsme-kaheksameetrise plast- või kummipaadi esimeseks soovituseks öeldi, et «see sobib hästi suurema jahi peale kaldalkäimise abipaadiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles