Taliban konfiskeeris endistelt Afganistani tippametnikelt 12,4 miljonit dollarit

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Afgaanid konfiskeeritud rahaga.
Afgaanid konfiskeeritud rahaga. Foto: Da Afghanistan Bank/Handout via REUTERS

Afganistani keskpank teatas kolmapäeval, et Talibani võitlejad on andnud neile üle 12,3 miljoni dollari väärtuses sularaha ja kulda, mis konfiskeeriti endiste valitsusametnike kodudest, nende seas endise asepresidendi Amrullah Saleh' omast.

 

Keskpank ütles oma avalduses, et ametnikud hoidsid raha ja kulda oma kodus, kuigi pank ei teadnud veel täpselt, mis otstarbel, vahendab Reuters.

«Tagasi saadud raha tuli eelmise valitsuse kõrgetelt ametnikelt ja riikliku julgeoleku agentuuride töötajailt, kes hoidsid oma kodus sularaha ja kulda,» öeldi avalduses.

Afgaanid konfiskeeritud rahaga.
Afgaanid konfiskeeritud rahaga. Foto: Da Afghanistan Bank/Handout via REUTERS

Kahe Afganistani kommertspankuri sõnul soovib Taliban endistele valitsusametnikele kuulunud vara konfiskeerida ning keskpank saatis nende sõnul eelmisel nädalal kohalikele pankadele ringkirja, milles palus neil külmutada eelmise valitsusega seotud isikute kontod.

Amrullah Saleh' asukoht on teadmata. Ta on tõotanud võimule asunud Talibanile vastu seista ja eelmisel nädalal ütles üks tema pereliige, et Taliban on hukanud tema venna Rohullah Azizi.

Eraldi avalduses kutsus pank afgaane üles kasutama riigi kohalikku afgaani valuutat – järjest süveneb mure selle pärast, et riigi pankades ja ettevõtetes on raha, eriti laialdaselt kasutatav dollar, otsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles