Kõrge elektrihind sunnib Ühendkuningriigi energiamüüjaid uksi sulgema (2)

PM Majandus
Copy
Sarnaselt elektrile on kõrgustesse tõusnud ka gaasihind.
Sarnaselt elektrile on kõrgustesse tõusnud ka gaasihind. Foto: Rebecca Naden/Scanpix

Kaks Ühendkuningriigi energiamüüjat, kellel on enam kui 500 000 klienti, on lõpetanud tegevuse pärast energiahindade tõusu, vahendab Bloomberg.

Kõrged energiahinnad põhjustavad probleeme neile ettevõtetele, kes ei ole end hinnakõikumiste eest kaitsnud. Tänases olukorras peavad nad ostma energiat palju kallima hinnaga, kui on klientidele fikseeritud lepingute alusel lubanud müüa.

Ühendkuningriigi energiaregulaatori Ofgemi sõnul lõpetavad täna tegevuse 220 000 kodutarbijale gaasi ja elektrit müüv Utility Point ja People's Energy, kel on umbes 350 000 kodutarbijat.

Tegu pole aga sugugi esimeste raskustesse sattunud energiafirmadega: eelmisel nädalal teatasid Ühendkuningriigis tegevuse lõpetamisest ka Pfp Energy ja Moneyplus Energy, kel oli kahepeale 94 000 klienti.

Tegevuse lõpetanud firmade kliendid elektrita siiski ei jää, regulaator Ofgem valib neile automaatselt uue tarnija. «Kuigi Ofgem viib kliendid uute tarnijate juurde, võib uus ja tõusev tariif klientidele tõsiseid raskusi põhjustada,» ütles GMB ametiühingu sekretär Andy Prendergast.

Tarbijate lobigrupi uSwitch Ltd. andmetel on sel aastal Ühendkuningriigis tegevuse lõpetanud seitse tarnijat. «Teade kajastab keerulist olukorda, millega riskialtimad kaubamärgid silmitsi seisavad,» ütles uSwitchi energiapoliitika ekspert Justina Miltienyte. «Paljud tegutsevad õhukeste kasumimarginaalidega, mistõttu on hulgihindade tõus neid rängalt tabanud.»

Kui elektrimüüjad Ühendkuningriigis ebaõnnestuvad, jagatakse tegevuse lõpetamisega seotud kulud teiste energiaettevõtete vahel ja kantakse seejärel tarbijatele edasi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles