Euroopa Prokuratuur uurib 4,5 miljardi euro ulatuses pettusi

Copy
Euroopa Prokuratuuri (EPPO) Euroopa peaprokurör Laura Codruța Kövesi tähelepanu on lõpuks pöördunud ka Bulgaaria rahaasjadele
Euroopa Prokuratuuri (EPPO) Euroopa peaprokurör Laura Codruța Kövesi tähelepanu on lõpuks pöördunud ka Bulgaaria rahaasjadele Foto: Kenzo Tribouillard

Kolm kuud tagasi tegevust alustanud Euroopa Prokuratuur (EPPO) uurib juba mitut arvatavat pettusejuhtumit seoses Euroopa Liidu eelarvega, mis ulatuvad ühtekokku 4,5 miljardi euroni, teatas teisipäeval ametkond.

Juunis tööd alustanud organ on seni algatanud umbes 300 juurdlust. Ametkonda on laekunud 1700 teadet võimaliku pettuse kohta üle bloki ning osa kuritööteateid alles hinnatakse, teatas EPPO avalduses.

EPPOs osaleb Euroopa Liidu 27 liikmesriigist 22 ning selle juht on rumeenlane Laura Codruța Kövesi.

Osa juurdlusi on seotud käibemaksupettusega, sealhulgas üks 14 miljoni eurone petuskeem, millega seoses korraldati läinud kuul läbiotsimisi Saksamaal, Hollandis, Slovakkias, Bulgaarias ja Ungaris.

Teised juhtumid on seotud tollimaksu mittemaksmisega, sealhulgas üks volframelektroode importiv Itaalia firma, mis kauba päritolu arvatavalt võltsis.

EPPO peaks esimesed süüdistused esitama veel enne aasta lõppu, kohtuprotsessid peaks riiklikes kohtutes algama tuleval aastal.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles