Merko: riigihanked on aastatagusest kuni 30 protsenti kallimad

BNS
Copy
AS Merko Ehitus
AS Merko Ehitus Foto: Tairo Lutter

Merko Ehitus Eesti juhatuse liikme ja ehituse ettevalmistuse valdkonna juhi Veljo Viitmanni sõnul on tänavu senistel riigihangetel hinnatõus olnud 20–30 protsenti võrreldes aastatagusega.

Viitmann rääkis BNS-ile, et sisendhindade kasvu mõjul on turul ehitushinnad tõusnud ning tellijatel tasub hangete luhtumise ärahoidmiseks sellega arvestada juba enne hangete väljakuulutamist.

Möödunud reedel kirjutas rahvusringhäälingu uudisteportaal, et kiire hinnakasvu mõjul kukub aina rohkem riigihankeid läbi.

«Riigihangete registri andmete põhjal on 2021. aasta lepinguta lõpetatud hankemenetluste osakaal tõusnud hüppeliselt võrreldes aasta varasemaga,» ütles rahandusministeeriumi nõunik Karoli Niilus ERR-ile. Kuivõrd kolmandik aastat on veel ees, liigub läbikukkunud riigihangete osakaal rekordikursil.

Samas Viitmann märkis, et need riigihanked, millel Merko Ehitus Eesti on viimase poole aasta jooksul osalenud, on lepinguteni jõudnud.

«Tõsi, me ei ole osalenud kõigil võimalikel riigihangetel, mistõttu turu tervikut arvestades võib riigihangete õnnestumise protsent olla veidi teine,» tõdes ta ja lisas, et tuleviku osas on praegu veel raske prognoose teha.

AS Merko Ehitus Eesti kuulub Merko Ehituse kontserni. Nasdaq Tallinna börsil noteeritud kontsern teenis mullu 316 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 23 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles