Swedbank tõstis Šiauliai Panga hinnasihti

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Šiauliai Pangal suurepärased tulemused teises kvartalis jätkusid, mille peale tõstis Swedbank aktsia hinnasihi 0,7 eurolt 0,95 eurole.

«Meie hinnasihi juures on aktsia hinna/raamatupidamisväärtuse suhe P/B 1,4-kordne, samas kui analüüsi väljaandmisel oli sama suhtarv turuhinna juures 1,1-kordne. Jätkame aktsiale investeerimissoovitusega osta,» kirjutas Swedbanki blogis Balti aktsiaanalüüsi juht Marek Randma.

«Kuna tõstsime nii 2021. aasta intressitulude prognoosi kahe protsendi võrra kui teenustasutulude prognoosi kolme protsendi võrra, ning samas langetasime laenukahjude ootust 33% võrra, siis tõstsime puhaskasumi ootust kuue protsendi võrra 47 miljoni euroni,» märkis ta. «Laenukahjude vähendamisega ootame, et ka aasta teises pooles negatiivseid üllatusi ei tule ning kogu 2021. aasta riskikulu on 0,3% (esimesel poolaastal oli 0,2%). Pikaajaliselt ootame, et riskikulu tõuseb 0,7%-ni.»

Teises kvartalis kasvatas Siauliai Pank oma laenuportfelli kolme kuuga 5,1%, teenis eelmise kvartaliga võrreldes 1,1 miljonit eurot rohkem netointressitulu. Samuti nautis pank kõrget laenuportfelli kvaliteeti.

Panga laenukahjumid olid neljandat kvartalit järjest annualiseerituna vaid 0,2% ning teenis jätkuvatest tegevustest 12 miljonit eurot puhaskasumit.

«See vastas meie ootustele, kuid jäi eelmisele kvartalile 0,4 miljoni euroga alla,» lausus ta. «Tulemuseks oli kõrge omakapitali tootlus 12,9%. Lisaks lõpetas edukalt panga hindamise Euroopa Keskpank, kes viis läbi panga varade kvaliteedi hinnangu ja stressitesti, järeldades, et panga kapitalipuhvrid on piisavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles