Yandexi sõnul tõrjusid nad ajaloo suurima küberrünnaku (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Yandex
Yandex Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA

Küberrünnak Venemaa tehnoloogiahiiu Yandexi serverite vastu augustis ja septembris oli suurim teadaolev hajutatud teenusetõkestamise (DDoS) rünnak interneti ajaloos, teatas ettevõte neljapäeval.

DDoS-rünnak, mille käigus häkkerid püüavad võrku üle ujutada ebatavaliselt suure andmeliikluse mahuga, et see halvata juhul, kui see ei suuda enam nõutud andmemahuga toime tulla, algas augustis ja saavutas rekordilise taseme 5. septembril, vahendab Reuters.

«Meie eksperdid suutsid küll tõrjuda rekordilise rünnaku, mille käigus esitati peaaegu 22 miljonit päringut sekundis (RPS). See on suurim teadaolev rünnak interneti ajaloos,» ütles Yandex oma avalduses.

Yandexi sõnul registreeriti 7. augustil 5,2 miljonit päringut sekundis, 9. augustil 6,5 miljonit päringut sekundis, 29. augustil 9,6 miljonit päringut sekundis, 31. augustil 10,9 miljonit päringut sekundis ja lõpuks 5. septembril 21,8 miljonit päringut sekundis.

USA küberturbefirma Cloudflare, mida ettevõtted ja muud organisatsioonid kasutavad laialdaselt DDoS-rünnakute vastu kaitsmiseks, teatas augustis, et suurim DDoS-rünnak, millest nad on teadlikud, ulatus selle aasta alguses 17,2 miljoni päringuni sekundis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles