Analüüs: töötasuhüvitis aitas ettevõtetel ellu jääda

PM Majandus
Copy
Enim maksti töötasuhüvitist majutuse ja toitlustuse valdkonnas.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Enim maksti töötasuhüvitist majutuse ja toitlustuse valdkonnas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

2020. aasta kevadel koroonakriisi puhkemise tõttu töötasu hüvitist saanud ettevõtetest on 99,1% aasta hiljem endiselt äriregistris aktiivses staatuses ehk tegutsevad edasi, selgus Creditinfo mõjuanalüüsist.

Koroonakriisi puhkedes maksis riik 2020. aasta märtsist maini töötasu hüvitist 122 336 töötajale, mis on ca 21% kogu töötajaskonnast. Enim maksti hüvitist majutuse ja toitlustuse valdkonnas, kus hüvitati koguni 60% töötajate palgad.

Creditinfo sel suvel tehtud analüüsist selgus, et töötasu hüvitist saanud ettevõtetest tegutseb aasta aega hiljem 99,1% ja hüvitist mitte saanud ettevõtetest 93,5%.

«Andmed näitavad, et töötasu hüvitiste meede aitas ettevõtetel kriisi paremini üle elada. Kõiki töökohti ei olnud pikaajaliselt võimalik säilitada, kuid vähemalt tegutsevad ettevõtted edasi ja võitsid aega juurde. Majandus kasvab praegu kiiresti ja neil on võimalus oma äri edasi arendada,» selgitas Creditinfo analüütik Helen Tinkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles