Baltic Agro saavutas rekordkäibe

BNS
Copy
Baltic Agro uus teravilja ja rapsi ladu.
Baltic Agro uus teravilja ja rapsi ladu. Foto: Erakogu

AS Baltic Agro müügitulu 2020. aastal oli üle 289 miljoni euro, kasvades aastaga 4,3 protsenti ettevõtte ajaloo suurima tulemuseni. Baltic Agro kasum kasvas samal ajal 6,5 protsenti 4,3 miljoni euro, selgus ettevõtte möödunud majandusaasta aruandest.

Kogutulust teeniti Eestis 190 miljonit eurot. Suurimad eksporditurud olid Saudi Araabia ja Maroko, kus teeniti vastavalt 25,5 ja 24,4 miljonit eurot. Lisaks müüdi kaupu Prantsusmaale, Hispaaniasse, Saksamaale, Taani, Lätti, Leetu, Suurbritanniasse, Hollandisse, Soome, Poola, Iirimaale, Belgiasse, Tšehhi, Norra, Alžeeriasse, Egiptusesse, Šveitsi, Tšiilisse, Keeniasse, Marokosse, Tansaaniasse ja Ugandasse.

Müügitulust 75,5 protsenti moodustas teravilja, rapsi ja seemnete müük ning 21,7 protsenti mineraalväetiste ja taimekaitsevahendite müük. Ülejäänud tulu teeniti taimekasvatuse abitegevustest ja muudest müügiartiklitest.

Ettevõtte keskmine töötajate arv oli 129 töötajat, 2019. aastal 114 töötajat. Tööjõukulud ulatusid pea 6,6 miljoni euroni, aasta varem aga olid veel 5,7 miljonit. Ettevõtte juhatuse ja nõukogu liikmetele mullu tasusid ei makstud, ent töötasu makstakse tegevdirektorina töötavale juhatuse liikmele.

Hoolimata COVID-19 viirusest võib 2020. aastat Baltic Agro juhtkonna hinnangul lugeda väga edukaks aastaks. Ettevõte kasvatas meeskonda, suurendas viljaveoautode parki ning arendas IT lahendusi. Ehitati kaks uut ladu ja teenuste masinatele keskus Eskusse. Alustati masinate renditeenuse pakkumist ja kasvuhoonete ning kastmisseadmete turustamist. Muuga sadamas avati labor.

Võimalused hea tulemuse saavutamiseks andis ettevõttele juhtkonna sõnul edukas põllumajandusaasta.

Tänavu kavatseb Baltic Agro hoida oma positsioone ja põhigruppides kasvada koos turuga. Suuremaid arenguvõimalusi näeb ettevõte loomakasvatuses ja eelmisel aastal alustatud uutel tegevussuundadel: Antti kuivatite müügil, masinate rendil, kasvuhoonete ning kastmisüsteemide turustamisel. Juurde on kavas ehitada ka ladusid, et hallata paremini viljalogistikat.

AS Baltic Agro põhitegevusalaks on agrokeemiatoodete ja teravilja müük. Baltic Agro tütarettevõtted on Scanola Baltic AS ja Noorma Põllumajandussaadused OÜ. Emaettevõte kuulub Taanis registreeritud DV Agravis Iinternational Holding A/S-ile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles