Vitsur: majanduskasvu jätkumine toetuste ammendumisel on küsitav

BNS
Copy
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul on majanduskasvu taastamisele suunatud poliitika vähemalt Eestile ja meie peamiste kaubanduspartneritele olnud tulemuslik, kuid on omaette küsimus, kas ilma praeguse toeta sama edukalt jätkata suudetakse.

Samas ütles Vitsuri BNS-ile, et vähemalt esialgu saab riik ilmselt veel mõnda aega nautida praegust soodsat kasvukeskkonda.

Statistikaamet teatas neljapäeval, et kaupade eksport suurenes juulis võrreldes möödunud aasta sama kuuga 29 protsenti ning import 27 protsenti, seejuures jooksevhindades eksporditi 1,5 miljardi ja imporditi 1,7 miljardi euro eest.

Majandusnõunik märkis seejuures, et kuigi juulis pea 30 protsendini küündinud ekspordi ja impordi kasvu näitajad ei olnud samast klassist kui 50 protsendi kanti ulatunud aprilli ja mai näitajad, ei jäänud majanduse aktiivsus rahalises väljenduses kevadisele kuigi palju alla. See on Vitsuri sõnul ühteaegu hea märk nii majanduse taastumisest kui ka stabiliseerumisest.

«Seda isegi siis, kui arvestada, et kahes suures kaubagrupis, mineraalsetes toodetes ja puidusektoris oli aset leidnud märkimisväärselt suur hinnatõus, mis omakorda oli kandunud edasi ka teistesse majandusvaldkondadesse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles