GALERII JA VIDEO Ministeerium andis ülevaate: mida prognoositakse Eesti majandusele? (2)

Copy

Kell 13.15 alanud pressikonverentsil andis rahandusministeerium ülevaate värskest majandusprognoosist, mis annab aimu Eesti majanduse ja riigi rahanduse seisust tänavu ja järgmistel aastatel. 

Prognoosi tutvustasid rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe ning riigi rahanduse talituse juhtivanalüütik Margus Täht.

Rahandusministeeriumi suvine majandusprognoos on üks aluseid, mille põhjal koostab valitsus 2022. aasta riigieelarve eelnõu. Majandusprognoosi järgi kasvab Eesti majandus sel aastal 9,5 protsenti, tulevaks aastaks prognoosib ministerium sisemajanduse koguprodukti (SKP) reaalkasvuks 4 protsenti.

Pentus-Rosimannus rääkis suvise majandusprognoosi tuvustamisel, et ta soovib leida ka võimaluse päästjate, politsei ja õpetajate palgatõusuks. Nimelt muutub tema sõnul nende sektorite palgamure keskmise palga kiire kasvu taustal teravaks.

Samas märkis minister, et rahanduses tuleb otsuseid langetada ettevaatlikult ja suur eesmärk on ikkagi kulude vähendamine.

Rahandusministeeriumi suvine majandusprognoos on üks aluseid, mille põhjal koostab valitsus 2022. aasta riigieelarve eelnõu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles