Valitsus kiitis heaks inspektsiooni järelevalve ühisrahastuste üle

BNS
Copy
Hoiu-laenuühistu ERIAL on sattunud  investeerimiskelmuse ja omastamise kahtluse alla.
Hoiu-laenuühistu ERIAL on sattunud investeerimiskelmuse ja omastamise kahtluse alla. Foto: Tairo Lutter

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks finantsinspektsiooni seaduse ja teiste seaduste muudatused, mille kohaselt saavad ühisrahastusteenuse osutajad hakata finantsinspektsioonilt tegevusluba taotlema ja finantsinspektsioon saab hakata nende üle järelevalvet teostama.

Antud muudatus puudutab üksnes ettevõtetesse investeerimisvõimalusi pakkuvaid ühisrahastusplatvorme, kes saavad tegevusluba taotlema hakata alates 21. novembrist. Sealjuures nähakse ette ka alused, mille põhjal hakkavad ühisrahastusteenuse osutajad maksma finantsinspektsioonile järelevalvetasu, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ühtlasi saab finantsinspektsioonile volituse teha järelevalvet teabe üle, mida pangad ja teised finantsturuosalised esitavad keskkonnasäästlikkuse ja jätkusuutlikkusriskide kohta.

Kolmandaks täpsustatakse seda, mis infot tuleb välismaistele börsifirmadele anda nende Eestis asuvate aktsionäride kohta ning millist teavet jagada nende ettevõtete Eestis asuvatele aktsionäridele.

Kehtivatesse finantssektori õigusaktidesse tehtavad muudatused on seotud Euroopa Liidu õigusaktide rakendamise ja ülevõtmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles