Ratas: varasemad aktsiisi- ja palgaotsused tuleb üle vaadata (1)

BNS
Copy
Riigikogu esimees Jüri Ratas.
Riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Pilt videost

Riigikogu esimees Jüri Ratas leiab, et valitsus peaks üle vaatama varasemad otsused kütuste, elektri ja gaasi aktsiisimäärade osas, samuti ka avaliku sektori töötajate palkade osas.

Nimelt tõi endine peaminister sotsiaalmeedias esile, et statistikaameti andmetel kasvasid Eesti tarbijahinnad augustis 5 protsenti. Ratas leiab, et 5-protsendiline hinnakasv olukorras, kus paljude inimeste palgad, pensionid ega toetused ei ole viimase aastaga eriti suurenenud, toob paratamatult kaasa ostujõu alanemise.

«Kiire inflatsioon lööb alati valusamini ühiskonna kõige haavatavamaid. Just madalama sissetulekuga inimestel võib minna kehvemini – tulu suurem osa kuulub tarbimisele ning seega samapalju kaupu ja teenuseid osta enam ei jõua,» tõdes riigikogu esimees.

Lisaks tõi ta välja, et erasektori palgad kasvavad praegu kiiremini kui avaliku sektori palgad, pensionid ja riiklikud toetused. «Kui me midagi ette ei võta, suureneb see erinevus veelgi,» märkis Ratas.

Aktsiisid ja palgad vajavad valitsuse tähelepanu. «Üheks võimaluseks selleks on eelseisvad läbirääkimised järgmise aasta riigieelarve osas,» ütles riigikogu esimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles