Eestis on üle 33 tuhande väikelaeva, aga vaid 3500-4000 kaikohta

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Üks uuemaid Eesti väikesadamaid Varblas on osutunud väga populaarseks ning kaikohad on kõik juba broneeritud. Külalistele hoitakse siiski paarkümmend kohta vabad, et merelt tulevad seilajad saaksid ohutu sildumiskoha, söögi-joogi ning sauna-duši-wc ja muud sadamateenused.
Üks uuemaid Eesti väikesadamaid Varblas on osutunud väga populaarseks ning kaikohad on kõik juba broneeritud. Külalistele hoitakse siiski paarkümmend kohta vabad, et merelt tulevad seilajad saaksid ohutu sildumiskoha, söögi-joogi ning sauna-duši-wc ja muud sadamateenused. Foto: Mailiis Ollino

Eesti transpordiameti peetavas liiklusregistris on registreeritud 33 352 väikelaeva. Kui palju on Eesti sadamates aga väikelaevakohti, ei ole kellelgi ülevaadet, hinnanguliselt aga on neid kümme korda vähem kui paate.

Transpordiameti sadamate järelevalve üksuse juhataja Merily Must kinnitas, et sadamaregistrisse kantud sadamate osas on ametil olemas ülevaade, kui mitu kaid sadamas kasutusel on ning teada on ka nende kaide pikkused.

«Kaikohtade arvu meil sadamaregistri vahendusel ei koguta. See võib teatud juhtudel olla ka keeruline määratleda, näiteks täpne laevade arv kai ääres sõltub veesõidukite pikkusest. Sadamaregistris on võimalik analüüsida ja vaadelda andmeid tasulisi teenuseid pakkuvate sadamate ja tasulisi teenuseid mitteosutavate sadamate lõikes. Lautrikohtade osas transpordiamet infot ei kogu ja hetkel ei ole meil plaanis sadamaregistri andmekoosseisu muuta,» selgitas Must. Küll on ta aga varem kinnitanud, et ametil on plaanis uuendada sadamaregistri menetluskeskkonda. «Sadamaregistri menetlusekeskkonna uuendamisel on meil kolm peamist eesmärki: suurendada kasutajamugavust, lisada sadamaregistrisse uusi menetlusi ja parendada andmekvaliteeti,» ütles Must Postimehele tänavu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles