Ühisrahastusplatvorm EstateGuru kaasas 5,8 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Estateguru kaasasutaja Marek Pärtel.
Estateguru kaasasutaja Marek Pärtel. Foto: Sander Ilvest

Lühiajaliste kinnisvaralaenude ühisrahastusplatvorm EstateGuru kaasas A-seeria rahastusvoorus 5,8 miljonit eurot. 

Vooru juhtiv investor oli TMT Investments, Ühendkuningriigi riskikapitali- ja börsiettevõte, mis investeeris varajases faasis nii Bolti kui ka Pipedrive’i. Teiste investorite seas on ka Šveitsi riskikapitaliettevõte Verve Ventures ja Tšehhi investeerimispanga J&T riskikapitaliharu J&T Ventures.

Selle aasta mais kaasas EstateGuru edukalt kapitali rahvusvahelisel Seedrsi platvormil, kus esialgne eesmärk ületati 260 protsendiga. Toona planeeriti kampaaniaks 40 päeva, kuid maksimumeesmärk saavutati juba kõigest nelja päevaga.

EstateGuru teatel on neil praeguseks ligi 100 000 investorit sajast riigist.

«Meil on järgmisteks aastateks eriti ambitsioonikad plaanid nii tehnoloogiliste lahenduste arendamiseks kui uutele turgudele sisenemiseks,» ütles EstateGuru kaasasutaja ja juht Marek Pärtel pressiteates. Rahakaasamisvooru edu annab tema sõnul ettevõttele hea positsiooni nende plaanide elluviimiseks.

«Meie visioon on luua turuosalistele moodne tehnoloogial põhinev ökosüsteem. Usume, et õige varsti tahavad ka traditsioonilised finantsasutused konkurentsis püsimiseks meie platvormi kasutada,» lisas ta.

TMT Investmentsi kaasasutaja ja investeeringute juhi Artyom Inyutini sõnul lahendab EstateGuru olulisi probleeme – toob raha kinnisvarasse ja samal ajal võimaldab investoritel paigutada oma kapitali kasumlikult ja kõige tänapäevasemal moel. «Erinevate hinnangute põhjal kasvab P2P-laenuturg 2025. aastaks 350 miljardilt dollarilt 0,5 triljoni dollarini. Meie usume EstateGuru tulevikku 200 protsenti,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles