Suurt pensioniraha tralli näha polnud (2)

Copy
Enne raskelt teenitud raha investeerimist tasub paika panna investeerimispõhimõtted, vastasel korral võib tegevus sarnaneda kaardita merel seilamisega.
Enne raskelt teenitud raha investeerimist tasub paika panna investeerimispõhimõtted, vastasel korral võib tegevus sarnaneda kaardita merel seilamisega. Foto: Caro/Marius Schwarz/caro/Marius Schwarz/scanpix

Reedene pensioni teise samba raha laekumine inimeste pangakontole tõi nädalavahetusel kaubanduskeskusesse küll tavalisest rohkem rahvast, kuid jõulude-eelse või kampaaniate ajaga seda võrrelda ei saa. «Kui ma vaatan külastajate arvu, siis me olime ikka väga kaugel jõulude või kampaaniate aegsetest numbritest,» ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits, vaadates tagasi esimesele nädalavahetusele pärast pensioniraha tagastust.

Pärnitsa hinnangul võis rahvast kaubanduskeskuses olla umbes kümme protsenti rohkem kui eelmise aasta esimesel septembri nädalavahetusel. «Sel ajal on nii ehk naa palju inimesi, midagi eriliselt eufoorilist selles ei ole,» nentis ta.

Siiski eristusid Pärnitsa sõnul teistest kauplustest selgelt elektroonikapoed, kus oli näha järjekordi. Riideid ei ostetud, kuid mänguasju küll.

«Võibolla taheti lastega pensioniraha laekumist tähistada ja osteti neile üht-teist,» märkis ta. «Elektroonikapoodides olid sabad, teistel poodidel oli lihtsalt üks hea laupäev, kuid mitte midagi erilist.»

Euronicsi keti juht Heiki Mölder ütles, et nemad ei valmistunud pensioniraha vastuvõtmiseks mitte kuidagi, sest arvasid, et see läheb märkamatult. Päris nii see siiski ei olnud ning ostuhuvi tõus oli tuntav, tõdes Mölder tagantjärele. «Umbes viis protsenti võis olla see mahu kasv,» pakkus ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles