Eesti Gaas on hinnatõusu osas leidnud enamike klientidega lahenduse

BNS
Copy
Eesti Gaasile kuuluv LNG poolhaagis, tagaplaanil jahutatav LNG mahuti.
Eesti Gaasile kuuluv LNG poolhaagis, tagaplaanil jahutatav LNG mahuti. Foto: AS Eesti Gaas

Eesti Gaas on pärast juulikuist teadet, et ettevõte tõstab gaasimüügihinda keskmiselt 51 protsenti, suutnud suurema osa klientidega leida optimaalse lahenduse.

Eesti Gaasi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kersti Tumm ütles, et klientide pöördumisi ja nõustamisi on seejuures olnud üksjagu. «Kuna gaasi maailmaturuhind on tõstnud kõigi gaasimüüjate hinda, siis mujalt pakkumisi küsinud kliendid on ka avastanud, et ei saa konkurendi juurest paremat hinda. Valdavas osas oleme suutnud leida koostöös klientidega optimaalse lahenduse,» rääkis ta.

Pärast Eesti Gaasi hinnatõusu teavitust, soovitasid nii konkurentsiamet kui ka omanike keskliit inimestel uurida võimalusi gaasimüüja vahetamiseks. Tumma sõnul suhtub Eesti Gaas nende üleskutsetesse hindu võrrelda mõistvalt, sest tegemist on nende poolt loogilise soovitusega.

Eesti Gaas muutis koduklientide gaasimüügi hinnakirja alates 1. septembrist. Ettevõtte praegused müügimahud on Eestis aga stabiilsed.

Kokku prognoosib Eesti Gaas käesoleva aasta energiamüügimahuks umbkudu 10 teravatt-tundi (TWh), seda arvestades, et kontsern on lisaks Eestile laienenud Läti, Leedu ja Soome turule.

Mullu teenis Eesti Gaas 146 miljoni euro suuruse käibe juures ligi 18,7 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõte kuulub Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille investeerimisfirmale Infortar AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles