IT-firma personalijuht: käes on aasta parim aeg töö vahetamiseks

PM Majandus
Copy
Töö IT-valdkonnas. Pilt on illustreeriv.
FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees
Töö IT-valdkonnas. Pilt on illustreeriv. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Kui suvi kuulub puhkustele, siis sügis toob kaasa uue värbamislaine ning suurema avatuse töökoha vahetamisele. Uptime’i personalijuhi Marge Peekmani sõnul on just nüüd hea aeg karjäärialaseks muutuseks.

«Varasemate aastate kogemus näitab, et suvekuud on töövahetuse osas pigem rahulikud – leiab vähem avatud tööpakkumisi ja ka töövahetusele mõtlevad inimesed kasutavad suve selleks, et plaanid rahulikult läbi analüüsida,» sõnas Peekman. «See tähendabki, et septembris aktiveeruvad mõlemad osapooled.»

Peekman selgitas, et enamik kandidaate ei hakka enne uuele ametikohale kandideerima, kui on jõudnud täielikule selgusele, et praegune töö on ennast ammendanud. 

«See suvi on olnud veel mõnevõrra erilisem, kuna see oli pärast koroonakriisi algust esimene veidi muretum periood, kus inimesed said käia reisil, veidi mõelda ja päriselt puhata,» ütles personalijuht. Sügisesele töövahetusele lisab tema sõnul hoogu ka see, et tihti on suuremad projektid kevadega lõppenud ning vanas töökohas saab tegevusele lihtsamalt joone alla tõmmata.

Ettevõtted järgivad mustreid

Peekmani sõnul on tavaline, et suvel vaadatakse ka ettevõtetes tiimide koosseisud üle, hinnatakse pikema perioodi värbamisvajadust ja valmistatakse ette suuremaid värbamiskampaaniaid.

Samuti algavad sügiseti tihti uued projektid, mis pakuvad nii arendajatele kui ka näiteks projektijuhtidele uusi väljakutseid. Hinnates konkreetselt Uptime’i puudutavat, siis kuna ettevõte on turul tegutsenud juba ligi 30 aastat ning stabiilselt kasvanud, siis minnakse igale sügisele vastu vägagi konkreetsete eesmärkide ja plaanidega, tõi ta näite.

«Osad värbavad massi ja praagivad aja jooksul nõrgemad välja, me aga rõhume kvantiteedi asemel kvaliteedile ja tahame olla kindlad, et inimesed saavad end meie ridades kauem hästi tunda,» ütles ta.

Mida kandideerimisel tähele panna?

Uptime’i personalijuht andis ka paar soovitust, kuidas aidata oma CV-l teiste seast välja paista:

  • Tee kindlaks, et seal olev info on ajakohane ja täpne.
  • Kontrolli, et sinu CVd oleks lihtne ning mugav lugeda ning et seal ei oleks ebavajalikku informatsiooni.
  • Pea silmas, mida hakkaksid kandideeritaval ametikohal tegema ning too seniste töökogemuste juures välja, kuidas seal omandatud oskused ja kogemused selle rolli juures aitaks.
  • Kui sinu CVs on palju auke või hüplikke perioode, siis märgi kaaskirjas juurde, millest need tulenevad. Liigne hüplikkus võib värbaja ära ehmatada.
  • Tehes täielikku karjääripööret tasub kaaskirjas ära märkida, miks sa sellise sammu teha otsustasid ning selgita, kuidas oled end täiendanud, et saaksid ka uues sektoris läbi lüüa.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles