Kümneid miljoneid teise samba raha on juba läinud e-kaubandusse ja kohtutäituritele (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Õpetajad saavad taotleda kopsakat toetust.
Õpetajad saavad taotleda kopsakat toetust. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval alanud ning reedel lõpule viidud pensionisüsteemi teise samba väljamaksed süsteemist lahkujatele on jõudnud kiiresti nii e-kaubandusse kui ka kohtutäiturite kätte.

Veebipoodidele makseteenuseid pakkuva ettevõtte Montonio tegevjuhi Markus Lemberi sõnul kasvasid reedel e-poodide käibed eelmise kuu esimese reedega võrreldes 50 protsenti, tehingute arv 20 protsenti.

Markus Lember.
Markus Lember. Foto: Montonio

«Kui võrrelda eilset ööpäeva eelmise kuu esimese reede ehk 6. augustiga, kasvasid käibemahud 35 protsenti. Lisaks kasvanud mahtudele tõusis veerandi võrra ka keskmise ostu suurus,» selgitas Lember. Montonio ülevaade sisaldab üle tuhande Eesti e-poe käibestatistikat.

Valdkondade lõikes kasvasid lastekaupade käibed võrreldes kuutaguse ajaga 110 protsenti ja elektroonikakaubad 60 protsenti. Kuigi e-poodide käibed on üldiselt kuu alguses suuremad kui lõpus, siis tavapärasest enam muutusi näitasid rõiva- ja tervisekaupade müüjad, kelle käibed kasvasid eelmise nädala reedega võrreldes 130 protsenti. Ilukaupade käibed kasvasid 120 protsenti, lastekaubad 80 protsenti. Samuti on suurt kasvu näidanud juveelimüüjate käibed.

Advokaadibüroo Eneraldlegal andmetel maksti 3. septembril ühe päevaga 70 miljoni euro eest võlgasid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles