Saksamaa tööandjad oma töötajatelt vaktsineermise kohta küsida ei tohi (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: PERDIANSYAH

Saksamaa valitsus oli kolmapäeval kehtestamas uue määruse koroonaviiruse hügieeninõuete kohta töökohtades, kuid lükkas tagasi ettepanekud, mis oleks võimaldanud tööandjatel küsida oma töötajatelt, kas nad on vaktsineeritud või mitte.

Samal ajal kui teised riigid kehtestavad teatud erialadel kohustusliku vaktsineerimise, on Saksamaa hoidunud ükskõik kelle kohustuslikust vaktsineerimisest koroonaviiruse vastu, kirjutab DW.

Sakslased hoiavad oma privaatsusseadused selgena, mistõttu on tööandjatel piiratud võimalused ükskõik milliste küsimuste küsimiseks. Saksamaa seaduste kohaselt pole lubatud küsida informatsiooni inimese tervislikus seisundi, kaasa arvatud vaktsineerimise kohta. Kuna paljud töötajad lähevad pärast kuid kestnud kodus töötamist töökohtadele tagasi, soovivad mõned seadusandjad ajutiselt seaduste muutmist.

Kolmapäeval vastu võetud määrus siiski vaktsineerimise küsimise võimalust vastu ei võtnud. Selle asemel peavad tööandjad informeerima töötajaid Covid-19ga nakatumise riskidest ja andma neile võimaluse vaktsineerida.

Saksamaa tööminister Hubertus Heil rääkis enne kabinetiistungit riiklikus raadiokanalis ARD, et määrus, mis kehtib 24. novembrini, tähendab seda, et töötajad on kaasatud vaktsineerimiskoolitusse, mis on töötervishoiu osa ning võimaldab inimestel vaktsineerida töö ajal. Eesmärgiks on vaktsineerida nii palju inimesi kui võimalik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles