Maaomanik sulges Tartu maratoni raja (11)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Kui ajakirjanikud vallamajja saabusid, oli kogu juhtkond juba laua taga rivis ja kinnitas nagu ühest suust, et nemad ei ole takistanud Ansomäe omaniku Aivar Kullamaa arendustöid. Otepää vallavanem Jaanus Barkala (vasakult), vallavalitsuse ehitusteenistuse juhataja Kalev Kepp ja vallavolikogu esimees Rein Pullerits.
Kui ajakirjanikud vallamajja saabusid, oli kogu juhtkond juba laua taga rivis ja kinnitas nagu ühest suust, et nemad ei ole takistanud Ansomäe omaniku Aivar Kullamaa arendustöid. Otepää vallavanem Jaanus Barkala (vasakult), vallavalitsuse ehitusteenistuse juhataja Kalev Kepp ja vallavolikogu esimees Rein Pullerits. Foto: Margus Ansu

Otepää maaomanik Aivar Kullamaa sulges Tartu suusamaratoni rajal kaks lõiku, sest pole rahul, et vallavalitsus pole talle andnud ehitus- ega kasutuslube.

Kui korraldajad maaomanikuga kokkuleppele ei saa, tuleb leida uus rada nii tuleval talvel suusamaratonile kui ka kahe nädala pärast toimuvale rattamaratonile. Jutt käib kahest lõigust kohe maratoniraja alguses. Üks neist on kiire laskumine Ansomäel, mis lõpeb järsu pöördega. See on ohtlik koht, kus on toimunud suuri kukkumisi. Algajal suusatajal võtab see laskumine põlve värisema.

Kui Postimees hakkas uurima, kuidas on konflikt alguse saanud ning nii suured pöörded võtnud, et armastatud spordiüritused võivad ära jääda, selgus, et sellesama tüli teises servas on veel ka kütuseärimees Heiti Hääl. Pahandus käib Marguse ojale paisutatud tehisjärve ja selle kaldal asuva kinnistu ümber Ansomäe ja Väikse Munamäe vahel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles