Eesti jaekaubanduse maht vähenes juulis EL-i keskmisest vähem

BNS
Copy
Eesti jaeklientide käitumist on koroonaaeg vähem mõjutanud kui mujal Euroopas.
Eesti jaeklientide käitumist on koroonaaeg vähem mõjutanud kui mujal Euroopas. Foto: Urmas Luik

Eesti jaekaubanduse maht kahanes juulis juuniga võrreldes 1,1 protsenti, euroalal ja Euroopa Liidus (EL) tervikuna oli langus samal ajal vastavalt 2,3 protsenti ja 1,9 protsenti.

Aastavõrdluses Eesti jaekaubanduse maht suurenes 11 protsenti, samas kui euroalal oli kasv vaid 3,1 protsenti ja EL-is tervikuna 3,8 protsenti, selgus Eurostati sesoonselt tasandatud andmetest.

Euroalal vähenes kuuga enim mitte-toidukaupade jaemaht, 3,5 protsenti. Mootorikütuste jaemüük kahanes 1,6 protsenti ning toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 0,7 protsenti.

EL-i arvestuses vähenes mitte-toidukaupade jaemaht samal ajal 2,9 protsenti, mootorikütuste jaemüük 0,9 protsenti ning toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 0,7 protsenti.

Liikmesriikidest, kelle andmed on Eurostatile kättesaadavad, kahanesid jaekaubanduse mahud juulis enim 5,9 protsenti Iirimaal, 5,1 protsenti Saksamaal ja 3,9 protsenti Austrias. Jaemaht kasvas kuuga kõige jõudsamalt 2,5 protsenti Horvaatias, 2,3 protsenti Maltal ja 2,2 protsenti Luksemburgis.

Aastatagusega võrreldes kasvas euroalal juulis enim mitte-toidukaupade jaemaht, kokku 4,8 protsenti. 1,1-protsendise kasvuga järgnes toidu-, joogi-, ja tubakatoodete segment ning 0,6 protsendiga mootorikütuste jaemüük.

EL-is suurenes mitte-toidukaupade jaemaht kuuga 5,7 protsenti, mootorikütuste jaemüük 2 protsenti ning toidu-, joogi-, ja tubakatoodete müük 1,3 protsenti.

Liikmesriikidest tõusid jaemüügi mahud kuuvõrdluses suurimalt 20,2 protsenti Bulgaarias, 12,9 protsenti Horvaatias ja 12,4 protsenti Leedus. Müügimahud vähenesid vaid neljas riigis: 5,6 protsenti Luksemburgis, 2,4 protsenti Austrias, 0,3 protsenti Saksamaal ja 0,1 protsenti Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles