EBRD ostis 16 miljoni euro eest LHV Groupi võlakirju

BNS
Copy
LHV ilusad majandustulemused on kergitanud grupi turuväärtuse enam kui miljardile eurole.
LHV ilusad majandustulemused on kergitanud grupi turuväärtuse enam kui miljardile eurole. Foto: Erik Tikan

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) soetas LHV Groupi 100 miljoni eurose tagamata võlakirjade emissioni raames 16 miljoni euro eest võlakirju.

EBRD võttis investeeringul arvesse panga pühendumist Balti finantsturgude arendamisele, samuti soovib EBRD Eestis edendada nn rohelist rahastamist ja anda LHV-le võimalus toetada tulevasi keskkonnasõbralikke projekte.

LHV Group teatas 100 miljoni euro ulatuses tagamata võlakirjade emiteerimisest 2. septembril. Võlakirjad müüdi institutsionaalsetele investoritele. Pakkumises osales 28 investorit ja pakkumise maht märgiti täis 1,4-kordselt.

Võlakirjade tähtaeg on neli aastat, ent emitendil on võlakirjade tagasiostuõigus kolm aastat pärast väljalaskekuupäeva. Võlakirjade intressikuluks kujunes 0,967 protsenti. Võlakirjade kupongimäär, mis makstakse iga aasta investoritele, on 0,875 protsenti.

EBRD on rahvusvaheline finantsorganisatsioon, mis asutati 1990. aastal Kesk- ja Ida-Euroopa riikide siirdemajanduste toetamiseks. Pangal on 66 liiget: kõik Euroopa riigid, Austraalia, Uus-Meremaa, Kanada, Jaapan, USA, Mehhiko, Korea, Jordaania, Maroko, Tuneesia ning lisaks Euroopa Liit ja Euroopa Investeerimispank. Eesti liitus EBRD-ga 28. jaanuaril 1992.

EBRD hakkas Balti riikidesse investeerima pärast nende taasiseseisvumist 1991. aastal. Sellest ajast on kolme riiki rahastatud 2,5 miljardi euroga, Eestis on toetatud 768 miljoniga 96 projekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles