Läti majandusminister otsustas ACTAga hoo maha võtta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA vastaste plakat.
ACTA vastaste plakat. Foto: Internet

Läti majandusminister Daniels Pavljuts otsustas lükata edasi Euroopa rahvusvahelist võltsimisvastast võitlust käsitleva ACTA leppe parlamenti ratifitseerimiseks saatmise, võttes arvesse mõnede ühiskonnagruppide ja ekspertide arvamusi.

Minister tunnistas, et ACTA olemust ei selgitatud Lätis õigel ajal ning nüüd peaks selle asemel, et ratifitseerimine kiiresti seimi saata, kõigepealt kõikide osapooltega konstruktiivset ja argumenteeritud dialoogi pidama, vahendas ERR Uudised Telegraf.lvd.

Pavljuts palus hinnangut ACTAle nii ombudsmanilt kui ka teistelt asjasse puutuvatelt ministeeriumitelt. Analüüsida tuleb ACTA potentsiaalset mõju seadusandlusele, autoriõigustele ja interneti kasutamisele.

Pavljuts rõhutas, et ACTA jõustub alles pärast seda, kui selle on allkirjastanud ja ratifitseerinud kõik Euroopa Liidu riigid ning see protsess võib kesta mitu aastat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles